ערכים
בתור ילדה גדלתי בבית בו השפה הדומיננטית היתה תקשורת מקרבת (תקשורת לא אלימה) אשר פותחה ע"י ד"ר מרשל רוזנברג
לשמחתי בורכתי באם שהיתה ממייסדי השיטה בישראל ועל כן עקרונות האמפתיה ומזעור התנגדויות שלטו בשיח ילדותי ונוכחות בחיי עד היום.
על כן, כל תפיסתי בנוגע לשליטה בשפת הגוף וליכולת לנתח שפת הגוף מתבססת על הבנת נפש האדם. אני מאמינה שככל שנשפר את יכולות הביטוי ונדע לקרוא נכון סיטואציות – איכות חיינו תשתפר. נמקסם הזדמנויות ונשכיל לזהות מצבים קונפליקטואליים ולנתב את דרכינו לתקשורת אפקטיבית גם שם.
6 אבני הדרך והאני המאמין שלי בעולם שפת הגוף:
1. כמו לכל שפה- גם לשפת הגוף יש את ה"דקדוק" שלה. את החוקיות שלה ואת המורכבות שלה. כמו כל שפה, גם היא מורכבת מ"אותיות" אשר מתחברות ל"מילים" אשר מתחברים ל"משפטים" אשר מתחברים ל"סיפור". לצורך הפשטה- הגוף שלנו מחולק ל"מחלקות" וכל מחלקה אחראית על פונקציה אחרת, לכל מחלקה יש את צירי התנועה שלה, אופי התנועה שלה, הקצב, החתך וכו..
כדי לקבל תמונה ברורה של ניתוח מעמיק יש לנתח כל מחלקה לחוד על פי המנגנון השייך לאותה המחלקה ולבסוף לחבר את כל "הנתונים" של כל המחלקות יחד.
כל אדם הוא סיפור. סיפור שונה. כדי לנתח שפת גוף של אדם יש להתמצא בחוקי הדקדוק אשר בסופו של דבר "כותבים"/ יוצרים/ מתחברים לכדי – את הסיפור המורכב והאישי של כל אחד ואחת מאיתנו.
יש לי קושי גדול עם הכללות. בעולם שפת הגוף אנו משתמשים בהכללות בשלב הלימוד ההתחלתי ולו רק כדי להכיר את כל היוצאים מן הכלל. ומשם להכיר ולחקור כל מקרה לגופו.
2. התנאי הבסיסי לקשר הוא חשיפה. כדי לתקשר, אפילו ברמת הצרכים הבסיסיים שלנו – אנו נדרשים להחשף. בעוד רבים מאיתנו משקיעים הרבה אנרגיה על מנת למזער ככל שניתן את החשיפה כדי כמה שפחות להיפגע, החשיפה היא תנאי בסיסי לתקשורת ולא רק תנאי, היא גם כלי. כלי אדיר באמצעותו נוכל לקרב, להעמיק את התקשורת ואף לייצר אמון , לשכנע ולגייס.
3. בכל בני האדם קיימות כל תכונות האופי, רק במינונים שונים. יש באפשרותינו להרחיב את המנעד הקיים בתוך כל תכונה ותכונה. היכולת להרחיב מנעדים היא זו אשר בעזרתה ניתן לייצר שינוי ולמנף את יכולות התקשורת שלנו.
4. השפעתה של שפת הגוף שלנו על מה חושבת הסביבה עלינו ברורה לכולנו. השיטה שלי שמה דגש על השפעתה של שפת הגוף שלנו על איך אנחנו תופסים את עצמינו. בשפה המקצועית אנו קוראים לזה " השפעה קינטית" . לכל שינוי פיזי שנעשה תהיה השפעה על התחושות שלנו ובהמשך גם על התפיסה שלנו את עצמנו. חיזוק יכולת ההקשבה הפנימית תאפשר לנו להטמיע את השליטה על שפת הגוף שלנו לנצח.
5. במהלך חיינו לא מעט תובנות נכנסות לאוזן אחת שלנו , ולא משנה כמה משמעותיות הן עבורנו באותו הרגע, רובן, תוך זמן קצר יוצאות מהאוזן השניה. המפתח הוא תירגול. ככל שנזכיר לעצמינו סביב אילו תובנות אנו מעוניינים לחיות ונתרגל אותן בגופינו – כך נגדיל את סיכויינו להפנים אותן. למעשה, כמו בכל תחום בחיינו, גם בשפת גוף המפתח הוא – הפנמה ותירגול. שינוי אמיתי , משמעותי וארוך טווח יקרה רק אם נתרגל על גופינו . השיטה אותה אני מעבירה מתבססת על תירגול פיזי. אימון המוח דרך הגוף.
6. שינוי התפיסה בה זוית הראייה האישית שלנו היא האמת/ המודל האידיאלי.
כל אדם באשר הוא מתבונן על המציאות מהפריזמה האישית שלו המבוססת על אמונות מולדות או נרכשות במהלך עיצוב האישיות. ההבנה החשובה שזווית הראייה שלנו היא שלנו בלבד ואינה האמת היחידה/ המודל האידיאלי – חשובה ביותר על מנת ללמוד קריאת שפת גוף מקצועית וכדי להבין את מורכבות נפש האדם. השלם הרי, הוא סך כל חלקיו.