כמה מסרים לא מילוליים אתם מצליחים לקלוט בזמן שאתם מקשיבים למילים?
רובינו מרגישים שאנחנו צריכים לשמוע את המילה כדי להיות בטוחים שהבנו נכון את המסר, אבל מחקרים כבר הוכיחו שיותר מ 93% מהמסרים שאנחנו מעבירים וקולטים הם דווקא לא מילוליים.
אחת השאלות שאני נתקלת בה המון אחרי הרצאות שלי היא:
איך אפשר לדעת אם הצד השני בעניין שלנו? אם הצלחנו לכבוש או לגייס אותו?
קבלו את 6 הדיברות לקריאת שפת גוף ביחסים (ולא רק בדייטים:)
1. לחיצת היד הראשונה תשקף לנו האם הרושם הראשוני שלנו מצא חן בעיני הצד השני או לא ועד כמה הוא מעוניין בקשר עמוק או רופף איתנו. אורכה של הלחיצה, מידת העוצמה ובאיזה חלק של כף היד נוצר המגע.. כל אלו הם בהחלט סימנים שכדאי לשים לב אליהם.
2. חיוך רחב, ספונטני ומשוחרר לא רק ידבק אתכם אלא גם יספר עד כמה הבן אדם שמולכם ספונטנ ופתוח ומוכן להיחשף מולכם. חיוך סגור ומאופק יספר על קושי להשתחרר ולהיפתח.
3. כף היד: שימו לב עד כמה הצד השני מפנה את גב כף היד לכיוונכם. ככל שכן- כך תגדל הסבירות שהוא חש סגירות מסויימת או צורך להגן על עצמו, ואם ברצונכם לשדר פתיחות ורצון להעמיק בקשר נסו אתם לא לייצר חוצץ ע"י הידיים ולפנות אותן ממרכז הגוף, זה עלול ליצור שינוי ולתת לו הרגשה נוחה ונעימה יותר.
4. קשר עין:
קשר עין הוא אינדיקציה לעד כמה הצד השני מוכן להיחשף ומעוניין להכיר אתכם לעומק. כמובן שגם בתוך קשר עין יש המון ניואנסים שמשנים את הפרשנות.
5. קצב ווליום וטון דיבור:
אם אתם שמים לב שאט אט הצד השני מתאים את קצב , ווליום וטון הדיבור לשלכם ישנו סיכוי טוב שהוא ככל הנראה מעוניין להמשיך להכרות מעמיקה יותר.
6. הצד השני מחובר לנייד במהלך כל המפגש? כואב ככל שישמע – הוא כנראה לא באמת פנוי, לא בנוכחות מלאה, לא לגמרי התמסר או פשוט לא בעניין…( אלא אם היתה לו סיבה ממש טובה לזה:)
ולסיכום- בין אם הצלחתם לקלוט מסרים כאלו או אחרים, חשוב יותר מהכל שתביאו את עצמכם ותהיו נוכחים. תעשו עבודת הכנה ותבחרו מה המסרים שהכי חשוב לכם להעביר ונסו לדייק אותם החל מהבגדים שאתם בוחרים, המילים שאתם מנסחים, התנועות והמחוות שאתם מגייסים וקחו אחריות על מגוון השדרים שאתם משדרים כי בסופו של דבר ככל שנדייק את עצמינו יותר כך נכבוש את ליבו של הצד השני, ואם לא? אז לא נורא, יש עוד המון דגים בים ( לא רק בים הדיטים 🙂 והעיקר להמשיך לשחות.